Iedere dag blij dat ik makelaar ben!

Toen ik ruim een jaar geleden mijn eigen makelaarskantoor begon, verklaarden sommige vrienden  mij voor gek. “In deze tijd, waar begin je aan?” Als ik die vrienden nu weer zie, vragen ze bezorgd: “Nog geen spijt?” en “Kan je de eindjes nog wel aan elkaar knopen?” Als ik dan antwoord dat ik elke dag blij ben dat ik makelaar ben, zie ik ze denken: “jaja, dat zal wel”.

Ik moet eerlijk toegeven; het begin was erg spannend. Het was toen ook al een onzekere tijd en ik begon met nul komma nul panden in de verkoop. De dag dat mijn site ‘live’ ging en ik zenuwachtig op mijn eerste telefoontje zat te wachten, sloeg de twijfel toe: “Wat als er niemand belt, stel dat de site en mijn concept niet aanslaan, wat als……….?” Zo zat ik te doemdenken toen de telefoon ging. “Met Alice Bakker Makelaardij” stamelde ik met overslaande stem. “Nou, nou, dat komt er ook niet echt lekker uit. Heb je al een huis verkocht?”: M’n vader.

Hoewel het eerste telefoontje natuurlijk een verkoopopdracht voor een prachtig appartement had moeten opleveren was ik toch blij zijn stem te horen. Ik kon wel een ‘peptalk’ gebruiken. Het haalde de spanning weg en toen ik kort daarna weer een telefoontje kreeg, was ik weer helemaal mezelf. Diezelfde dag kreeg ik mijn eerste aankoopopdracht, weliswaar van een oud studiegenootje, maar toch!

Ik geniet iedere dag van mijn werk. Iedere dag maak ik kennis met nieuwe mensen en raak ik betrokken bij een hele ingrijpende gebeurtenis in hun leven: het aankopen of verkopen van hun (t)huis! Iedere dag is anders want iedere opdrachtgever, ieder huis, iedere buurt is anders.

’s Morgens onder de douche ben ik ook altijd weer nieuwsgierig naar wat deze dag zal brengen: “De kijkers van gisteren waren zeer enthousiast, zullen ze vandaag reageren? Zal ik dat leuke appartement in de verkoop krijgen?” Mijn werk is zeer veelzijdig en afwisselend. Het is veel meer dan alleen verstand van huizen en marktkennis. Marketing, weten hoe je een huis in de markt moet zetten, creativiteit en ‘last but not least’ inlevingsvermogen. Als makelaar ben je immers zeker zo veel met mensen bezig als met huizen. Het gaat om het bij elkaar brengen van partijen, van verkopers met kopers en vice versa. Het is steeds weer een uitdaging om voor iedere opdrachtgever het beste resultaat te halen. Zodra dat lukt geeft dat niet alleen een tevreden en blije opdrachtgever maak ook een zeer blije Alice.

En de crisis? Wonen is en blijft altijd een van onze eerste levensbehoeften. Er zullen dus altijd huizen ge- en verkocht worden. Iedere markt biedt zijn kansen voor verkopers, kopers en dus ook voor makelaars. Mij geeft deze markt de kans om mijn toegevoegde waarde als makelaar te bewijzen. Ruim een jaar na dat eerste telefoontje mag ik dan ook helemaal niet klagen. Veel tevreden klanten en nog steeds iedere dag blij dat ik makelaar ben!

Laat een reactie achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.